Pe langa scoala

Fiecare inceput de toamna aduce cu el, pe langa cheltuieli legat de haine si ghete, planuri si bugete pentru activitatile extra scoala, sau extra gradi anterior. Inca de prin clasa zero m-am lamurit ca scoala se ocupa practic de romana si mate, dar daca vrei si altceva pentru copil sau el vrea altceva pentru el, trebuie sa te ocupi in afara scolii.
Caci orele de arte inseamna practic sa invarta niste plastilina pe plansa si sa coloreze peisaje de toamna pe caiete, orele de muzica inseamna sa cante niste cantecele pe care fiimea nici macar nu se chinuie sa le retina, la sport aruca mingea de la unu la altul sau se joaca cu un cerc...La dezvoltare personala cred ca citesc povesti, iar la engleza de obicei coloreaza fise si repeta niste cuvinte..Nu o sa enumar cate lucruri misto ar putea face la fiecare dintre orele astea, nu o sa discut de istoria artei si bricolaj si proiecte de creatie, joaca in echipe si alte balarii...Intr-o clasa de 32 de copii cu ore de 40 de minute invatatoarea face ce poate, cat poate ea de bine..
Asa ca daca vrei si altceva decat romana si mate pentru copil, trebuie sa te ocupi, sa cauti timp, loc si bani. Multi bani..ca toate activitatile astea sunt scumpe, profitand de dorinta parintilor de a expune copiii la cat mai multe.
Dupa liste si dezbateri si taiat de pe lista si pus pe lista, Andreea merge la engleza, inot, sah si chitara. Orele sunt dupa amiaza, de pe la 4 de obicei, asa ca are timp de teme, joaca in parc si masa de pranz. Chitara e singurul curs pus sambata, dupa ce m-a batut la cap toata vara sa o duc. 
Sambata trecuta a mers la un atelier de programare pentru copii, organizat de Orange, de unde a venit incantata, planul fiind sa mai construiasca niste programele cu Dan, acasa, caci timp de alte cursuri nu mai avem in program:d. 
Duminica am mers la alta treaba..un atelier de construit o spatie orbitala, organizat de eematico.ro pentru Saptamana Stiintei. A durat 3 ore si nu pot sa va descriu cum am luat-p pe Andreea dupa..High, e putin spus. Super incantata si agitata ca uite ce a facut..Adevarul e ca oamenii sunt misto pe acolo, ideea faina si desfasurarea bine gandita. Copiii au lucrat in echipe, au taiat, lipit, insurubat si desenat ceea ce nu au sansa sa faca prea des in alta parte..Acu ma bate la cap sa o duc si la cursurile astora, dar habar n-am de unde sa mai scot a opta zi din saptamana..
Oricum, daca aveti timp, va recomand sa incercati la baietii astia. Sunt chiar simpatici:)when life gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...