Ce medicamente bag in bagajul de vacanta

Bagajele noastre de vacanta au suferit in ultimii 10 ani schimbari radicale, in continut si dimensiuni, de la perioada pre-copil, cand dilema maxima era cam cate fustite si rochite sa iau la mine, la cea cu bebe, denumita si "la drum cu casa in spate", pana la etapa mai relaxata in care ne lafaim acum, cand plecam la noi doar cu strictul necesar. Zilele astea, strict necesar pentru mine inseamna: nurofen, decasept, vibrocil/olynth si enterolactis. Din fericire fiimea face foarte rar chestii la burta, gen "mama, ma doare burta..", moment in care ii dau un plic cu enterolactis si se calmeaza. Grija mea este sa am ceva rapid de durere sau febra si ceva de gat, pentru ca, in 99,9% din cazuri, daca e sa faca ceva, a mea face tuse. 
Vacanta care se apropie o sa ne duca insa pentru o vreme in zone fara acces rapid la doctori si farmacie, asa ca o sa plecam la noi cu un bagaj de medicamente mult peste strictul necesar. Practic, plecam cu de toate, inclusiv antibiotic, a mea fiind mai nou si purtatoare de streptococ betahemolitic, care cica se poate reactiva oricand...yeey...
Asa ca, la cum arata lista asta, ma gandesc ca ea ar putea fi de ajutor si pentru altii, care se pregatesc de plecari la drum cu copii. Daca vacanta este intr-o statiune/oras, atunci as pleca cu strictul necesar la mine si m-as baza pe eventuale completari la fata locului, daca e nevoie. 
Daca vacanta e intr-o zona mai izolata, atunci cred ca ajuta, pentru linistea mentala a celor implicati, sa aveti chestii acoperitoare cam pentru orice.

Za list: 

Febra/dureri:
nurofen
efferalgan
novocalmin
termometru

Gat/nas:
tantum verde
salvigol
decasept
vibrocil

Ochi: lacrimi artificiale (asta pentru ca mi s-a intamplat de cateva ori ca fiimea sa capete niste ochi rosii in vacante la mare, dupa stat cu orele in apa sarata si batuta de nisip...)

Julituri/piscaturi:
crema galbenele
fenistil
leucoplast rivanol

Burta:
debridat
enterolactis
saruri rehidratare+smecta
supozitor gligerina

Extra: crema soare + crema hidratanta (pe astea le folosim de fapt toti trei)

Evident, chestiile de mai sus sunt cele care merg la noi, in diferite situatii. Am ajuns la ele, dupa ce am testat si altele de-a lungul timpului. Dar momentan, ele sunt ok pentru noi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciucas, bujori, varianta 2019

Astenia de primavara si ploile prea dese m-au transformat intr-o molusca lenesa in ultima vreme. Dar odata cu venirea verii si a temperatur...