De ce la coada la boarding?

Cred ca noi romanii, dar nu numai noi, avem in ADN-ul nostru statul la cozi. Si cumva, inconstient, ajungem sa ne incolonam si in situatii in care nu suntem nevoiti sa facem asta. In schimb, cred ca va mai trece macar un deceniu pana cand vom intelege toti sa stam pe o singura parte a unei scari rulante, ca sa permitem trecerea celor mai grabiti.
Noi de cate ori plecam cu avionul pe undeva, ca e la dus, ca e la intors, avem grija sa ajungem la timp in aeroport. Chiar si asa, era sa ratam plecarea de cateva ori din cauza de aglomeratie pe strada. Dar nu despre asta vreau sa zic. Ci despre cozi
De ce, de ce, sa te pui la coada, in picioare, in fata unei porti de imbarcare inchise, cu juma de ora sau mai bine inainte sa se deschida macar? Nu mai zic ca din momentul in care se deschide si pana pleaca efectiv avionul mai mananci o paine. De ce ai sta in picioare, incolonat, cand poti sta jos, pe un scaun sau la o cafea in alta parte? De ce ai tine un copil in picioare, langa tine, si de ce te-ai enerva cand ala s-a plictisit sau a obosit si vrea sa misune? 
(vedeti, coada e si la altii...)
Intotdeauna cand ne apropiem de poarta de imbarcare vedem intai coada. Oamenii asezati cuminti la rand, asteptand sa se deschida. Nu e ca si cand, daca deja esti acolo, poti rata avionul sau sa ajungi sa mergi in picioare. Nu e nicio tragedie daca urca altul inaintea ta sau daca urci ultimul. Tot acolo ajungi, tot atunci pleci spre casa. Si totusi, sunt oameni care stau juma de ora in picioare la coada in fata unui ghiseu inchis. Iar cand apare angajatul respectiv, si aia putini care stateau jos, sar ca arsi si se inghesuie dupa ceilalti. Nu ar fi mult mai comod sa stai jos pana trec ceilalti si apoi sa te ridici si tu? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gastrita la 9 ani, ghid pentru incepatori

O sa povestesc un pic cum am trecut noi prin perioada cu probleme de burta a Andreei, probleme care se cheama pe fisa ei gastrita cronica. ...