Idee de weekend-Piatra Arsa

Nu mai stiu daca am povestit vreodata despre aceasta destinatie de weekend si nici nu e asa secreta cat sa nu o gaseasca lumea pe net, dar pentru ca noua ne place mult acolo am zis sa share cu voi aici.
Este vorba de hotelul Piatra Arsa, de pe platoul Bucegilor. Este un loc tare frumos (nu neaparat hotelul, care e ok, cat imprejurimile). Si foarte accesibil. Ceea ce e bine, dar si rau...
Pana cum cativa ani, la Piatra Arsa se ajungea practic doar pe jos, fie de la Babele (cca 1 ora), fie de la Cota 2000 (cca 1.5-2 ore parca). Cazarea se facea intr-o cabanuta de lemn, cu un mic restaurant. Apoi a aparut insa un ditai hotelul, destinat initial federatiilor sportive, pentru cantonamente. Acum este hotel pentru toata lumea. De cativa ani a fost amenajat si un drum asfaltat pana la vreo 100 de metri de hotel asa ca in weekend se umple locul de pantofari:d...Genul ala de oameni care coboara din masina langa hotel, beau o bere, mananca o ciorbita si zic ca au fost la munte.
Dar, daca lasi masina si apoi o iei frumos pe poteca un pic la deal, spre Babele, printre jnepeni, lucrurile se schimba. Ai tot platoul Bucegilor pentru tine:). Iar daca ramai peste noapte la hotel, e si mai bine, caci seara mare parte din vizitatori pleaca si se face liniste, soarele apune frumos peste deal si poti bea un vin fiert delicios inainte de nani. 
(drumul de pe platoul Bucegilor)
 (inceput de poteca spre Babele)
 (dupa vreo 15 minute se iese pe pasunea alpina si poteca o tine asa, mai usor la deal, mai usor la vale, pana la telecabina Babele, care se vede in zare)

 (aproape apus)
 (vechi canton parasit, la vreo 20 de minute de PIatra Arsa, pe poteca spre Jepii Mari)
 (inapoi spre hotel)


Asa ca, Piatra Arsa este o destinatie minune pentru 2 zile la munte. De aici la Babele faci cam 2 ore, la pas, pe potecuta, dar nu trebuie sa mergi neaparat pana acolo, caci orice loc e bun de popas si picnic. Sau de o bulgareala iarna. 
O camera dubla cu mic dejun costa 200 de lei, dar trebuie sunat inainte pentru rezervare. 
Locatia exacta este pe googlemaps. Ca idee, din Sinaia se porneste spre Targoviste si la un moment dat se face dreapta spre Piatra Arsa. E un indicator pe acolo...
Sfat: daca se anunta ninsoare, mai bine lasati masina in parcarea de langa drumul asfaltat si faceti ultimii 50-100 de metri pe jos. Daca ninge sau se face gheata, exista riscul de a ramane blocati la hotel. 

Un comentariu:

Jurnal de pandemie

M-am tot sucit si rasucit daca sa imortalizez momentul asta aici. Sincer, as vrea sa uit complet de el cand trece. Dar stiu ca nu va fi asa...