Excursia prin centrul vechi

Astazi am ramas singura acasa cu mami pentru ca tati a plecat la munte cu bunicu. Asa ca noi doua am decis sa ne facem de cap si sa plecam la shopping.
Dupa masa de dimineata, ne-am imbracat, mami m-a bagat in marsupiu, si-a agatat geanta de umar si , dupa o ultima privire in oglinda din hol, am pornit la drum.
Pentru ca mie nu prea imi place cu metroul, am hotarat sa luam autobuzul. Am cumparat pana si bilet. Unul singur pentru ca eu fiind carata in brate cica nu ma pun la socoteala. Ma rog...eu as fi preferat sa am biletul meu, dar poate data viitoare.
Prima oprire a fost la Unirea, unde am studiat colectia toamna-iarna prin magazine. Nu am fost prea impresionata, dar mami a insistat sa imi cumpere doua perechi de pantaloni si patru body-uri cu maneca lunga pentru zilele mai friguroase. Nu sunt cine stie ce, dar cred ca o sa le port pe sub niste tricouri mai trendy :)
Dupa ce am terminat cu shoppingul, ne-am indreptat spre Centrul Vechi sa vedem care e treaba cu Zilele Bucurestiului. Subtire rau. Nimic interesant. Cica ar fi ceva concerte mai pe seara, dar mami mi-a explicat ca se suprapun cu baita mea asa ca le voi rata. Trebuie neaparat sa mut baia asta la o ora mai inaintata pentru ca toate evenimentele importante par sa aiba loc dupa 21.00, cand eu sunt bagata in casa.
In fine, pana la urma, mami a decis ca meritam si noi o pauza la terasa. Asa ca am ales una cu scaune comode, mami si-a luat un frappe ( yammy...ce bine arata...), iar eu am inceput sa ma conversez cu oamenii de la celelalte mese. Radeau intruna la mine, asa ca le-am zambit si eu din politete si le-am aratat limba ( mi se pare un gest foarte simpatic asta..).
In cele din urma m-am plictisit de ei si i-am spus lui mami ca vreau sa plecam. Mama mi-a indesat imediat suzeta in gura, desi nu tipasem decat de vreo 2 ori si si-a baut in continuare frappe-ul.
Avand in vedere ca de vorbit nu mai puteam vorbi, iar ca sa rad iar la oamenii aia era prea plictisitor, m-am culcat.
Cand am deschis din nou ochii, eram in metrou si un nene gras se uita zambind la mine. Oamenii mari sunt foarte bizari...
Ultima oprire a zilei a fost la Mega Image de unde i-am luat lui tati bere si cafea si pentru mami niste mango. Eu nu am primit nimic, pentru ca cica mi-a cumparat deja destule pentru o zi.
Pa pa
P.S: Am uitat sa ma laud cu noua mea rochita...

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....