Dupa 2 ani

Viata dupa 2 ani este fascinanta, palpitanta, amuzanta, stresanta. Este o amestecatura de emotii si asteptari, caci nu stii niciodata cum se va trezi dimineata si in ce toane va fi la pranz si daca seara va avea chef de baita sau va trebui constransa.
Nu stii daca azi carnita e buna, daca are pofta de piersici sau nu se va atinge de ele, daca e o idee buna sa mergem la copii sau ar prefera o joaca mai singuratica.
Nu stii daca azi va fi scartaita. Caci da, are zile cand scartzaie ca o usa stricata, un fel de inceput de plans, dar neterminat, o intentie de bazaiala ascunsa intr-un marait sacaitor ce poate declansa oricand un plans cu sughituri, neinteles si neconsolat. Nu-i place cum sta fusta, nu-i place cum sta Pisi, nu-i place lingurita, nu e multumita de nimic.
Nu stii daca azi o sa fie super vesela, daca o sa te faca sa razi isteric, cu mutrite si fraze inventate de ea. Sau o sa ai parte de vreo scena memorabila in parc.
Te trezesti deodata ca matza care dormea neintoarsa toata noaptea incepe sa se trezeasca zilnic la ora 4 a.m :d, doar ca sa te duci la ea, sa ia o gura de apa, sa faca un pishu, sa se planga de pampers.
Nu stii niciodata daca noaptea asta o sa dormi netrezita, daca vei fi trezita doar o data sau de 5 ori. Nu stii daca dimineata o sa doarma pana la 8.30 sau o sa vrea Pisicile Aristocrate la 6.30.
Viata dupa 2 ani iti arata ca, desi credeai ca inainte de aceasta varsta ai atins culmea oboselii si ca nu ai unde sa te mai duci decat inspre bine, nu e asa. Exista mereu noi culmi de atins.
Dar e atat de frumos.
Cand iti vorbeste, da, vorbeste, cu propozitii, si iti povesteste ceva.
Cand te strange in brate si iti aranjeaza parul ca sa nu-ti cada pe ochi.
Cand dimineata, cand o ridici din patut, se cuibareste in brate inca 5 minute, doar asa, pentru ca e cald si moale acolo. Si e mami (chiar daca mami ar vrea sa o lipeasca cumva in patut si sa mai fure juma de ora de somn:d)
Cand o vezi cum incepe incet incet sa se joace CU copii, nu langa ei, cand isi dau jucarii si construiesc/darama impreuna ceva.
Cand te intreaba a zecea oara intr-o zi "mami, ce zice tati? ce zice?", cand tati e chiar langa ea:))

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....