De dragul artei


Pentru ca a venit toamna, deocamdata doar in calendar din fericire, si e sambata si lume multa in parc, am zis sa incercam ceva nou astazi. Asa ca ne-am imbarcat in formatie completa, trei mamici cu trei pitice, plus taticul sofer, si am pornit dis de dimineata spre MTR. Unde se petrece "de dragul artei", ateliere pentru 2-4 ani.
Chestia este impartita in doua sectiuni. Una "vizuala si verbala" si una "manuala".
Partea cu vazutul presupune plimbarea prin muzeu si ascultarea unei povesti bine aranjate despre "casa lui Mos Mogos", personaj negasit, pe care copiii erau indemnati sa-l strige din cand in cand, "ca poate vine". Este vorba de fapt despre prezentarea unei case de lemn, in marime naturala, in care din pacate copiii nu au avut acces, fiind nevoiti sa o studieze pe afara. Pe de-o parte inteleg teama celor de la muzeu de a lasa 10-15 puradei sa misune pe acolo, dar pe de alta parte ar fi fost mult mai atractiv pentru ei sa si vada instrumentele si camerele despre care le
povestea "Ioana, fata lui Mos Mogos". Au putut totusi sa atinga lemnul portii sculptate, dar una peste alta partea asta este mai interesanta pentru cei de peste 3 ani, care stiu sa raspunda la intrebari de genul "din ce material e construita casa". Cei mai mici au fost incantati sa-l strige pe mos si sa topaie de colo colo.
A doua parte a intamplarii este un atelier foarte haios, la care copiii primesc lut, ramurele de salcie, pietris si pietre si sunt indemnati sa faca o casuta. Casute nu prea au iesit la final, dar picii au fsot super incantati sa se joace cu lut.
(chiar o sa cumpar si pentru acasa, ca variatie la plastilina:D).
Partea mai putin placuta a fost spatiul cam stramt si caldura umeda care plutea in jur. In rest mie mi-a placut.
Dupa atelier am stat un pic pe iarba din curtea muzeului si ne-am mai racorit, pielea si nervii, caci orice eveniment la care participa 10 copii plus parinti este putin obositor:d.
Deci, eu zic ca merita mers. Nu neaparat pentru "casa lui Mogos", ci mai ales pentr
u atelier. Desi depinde de copil, unii poate inteleg ce povesteste "Ioana" si apreciaza si prima parte.
Andreea a fost foarte atenta la ce se povestea, il cauta pe mos, a avut rabdare sa mearga din loc in loc si din camera in camera...dar evident ca cel mai mult i-a placut lutul.:)

Role agresive, de speriat sau nu chiar?

La 1 an, se ridica in picioare si incepea a alerge. La 4 ani facea balet. La 5 ani a testat ceva dansuri contemporane. Apoi chitara. Apoi t...