Trei saptamani de gradi

S-au incheiat. Primele trei. De fapt 2 si vreo 4 zile, dar who's counting. Puse cap la cap au fost bine, mai bine decat ne asteptam, cu mici scapari reparate rapid la cererea noastra si multe multe poze dragute.
Cam ce face Andreea acolo?

Pai in primele 2 saptamani, fiind vacanta, a fost destul de neclar pentru noi cum se vor desfasura in final lucrurile. Pentru ca erau vreo 8 copii cu totul, de la 10-11 luni pana la 3 ani si ceva. Si stateau impreuna, si in curte si inauntru. La inceput chiar dormeau la gramada. Lucru care ne-a mirat si ne-a cam nemultumit, ideea mea fiind ca cei mici sa stea cu micii si aia mai maricei, care deja vorbesc si se joaca altfel, sa stea intre ei, separat. Ma temeam la un moment dat ca Andreea va reveni la biberonul cu lapte de dupa-amiaza si la suzeta, avand in vedere ca bebelusii de acolo le foloseau cu placere pe ambele la somn.
Dar pana la urma grijile mele s-au dovedit nefondate.
Matza a mancat super bine si a dormit relativ ok in primele 10-14 zile si nu a venit acasa cu obiceiuri bebelusesti.

In a treia saptamana au separat grupele, caci deja se mai inmultisera puradeii.

O zi la gradi (cresa) arata cam asa, din ce vad eu in poze (caci ne trimit cate un set la 2-3 zile) si din ce mai "povesteste" Andreea:
-dimineata joaca in curte. masa de fructe. Atelier (adica crearea unor opere de arta in miniatura sau bucatareli - mini-pizza, briose, painici sau biscuiti) . Masa de pranz pe la 12-12 si un pic, de la 13.00 nani, pana pe la 15.00, in varianta happy. Dupa iar joaca, nush unde, in casa sau afara...probabil depinde de vreme. La 16.00 gustarea, de obicei dulcegaroasa, placinta, clatite, briose, etc...Apoi pe la 5 se duce bunicu' si o ia, intotdeauna impreuna cu Iza si Sofia, prietena de parc si colega  de clasa a Andreei:d.
In toata perioada au existat discutii, sfaturi, recomandari, solicitari, pe mail, pe caietel, verbale, mai  ales ca gradinita este noua si regulile abia acum se stabilizeaza clar.
Dar noi suntem multumimi. Andreea e incantata si chiar ne zice uneori dimineata "hai la gradi". Faptul ca a fsot Sofia acolo a ajutat mult, dar si obisnuinta ei de a sta fara mami si tati a contat destul.
Sa vedem ce mai urmeaza:)


Role agresive, de speriat sau nu chiar?

La 1 an, se ridica in picioare si incepea a alerge. La 4 ani facea balet. La 5 ani a testat ceva dansuri contemporane. Apoi chitara. Apoi t...