Noua grupa mijlocie

Luna octombrie inseamna pentru noi un nou inceput. Nu, nu am emigrat intr-o tara calda si plina de frumos. Pentru asta asteptam sa castigam la Loto:d.
Am schimbat doar gradinita. Dar pentru noi, la momentul in care suntem, si mai ales pentru Andreea, este o schimbare importanta.
Este a doua oara cand ne mutam. Prima data am trecut de la cresa la gradi. Si acum, ca si atunci, schimbarea e acceptata destul de usor de matza. Am stat de vorba in liniste, am raspuns la toata intrebarile ei, am linistit toate temerile si cel putin deocamdata lucrurile merg bine. Evident suntem abia in prima saptamana, cand totul e nou si minunat, si ma astept sa mai apara momente de ezitare, mici lacrimi ascunse, intrebari nelinistite. Le luam pe fiecare la puricat si mergem inainte.
Cea mai mare suparare a Andreei la aflarea vestii a fost ca nu vin si prietenii ei cu ea...Tocmai de asta imi era teama sa nu fie refractara la mutare, pentru ca este la varsta la care deja stabileste relatii, prietenii, preferinte.
Faptul ca s-a intalnit la noua gradi cu o fosta colega a ajutat mult la acomodare. Ca si faptul ca o stia deja pe educatoare. Si ca ii place. Si ca locul in sine este vesel si luminos si cei mici se iau cu joaca si uita de emotii.
Decizia de a schimba gradi nu a fost usor de luat. Ne-a placut mult primul an aici, educatoarea Andreei a fost marea ei iubire. Era ok ca in 5 minute eram acolo, pe jos, de acasa. Ca aveau o curte umbroasa, cu vita de vie si toata vara au stat mai mult afara. Ca doamna Neta bucatareasa era calda si prietenoasa...

Asa ca deocamdata suntem intr-o perioada de tranzitie. Ne adaptam la noul loc, la copii, la program..Noua ne place tare mult acolo. Important e sa fie si Andreea de aceeasi parere:)

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....