Incercari de homeopatie sau cum scapi de tuse

Primele boli bifate de Andreea ca bebelus au fost cateva raceli, cu ceva mucisori, de care am scapat destul de usor. Cand a inceput sa misune pe jos in parc a bifat vreo 2-3 perioade cu kk moale, daca imi amintesc bine. Si cam atat. Apoi, de pe la 2-3 ani, odata cu gradinita, a aparut tusea, amigdalitele si otitele. La noi tusea e mereu aceeasi, sparta, metalica, de undeva din trahee. Doctorii ii spun laringita.
Treptat, celelalte manifestari ale virozelor au cam disparut. Otita nu a mai facut de vreo 2 ani. Amigdalita cam tot asa cred. 
Dar laringita rezista. Din cand in cand, mai ales primavara si toamna, matza incepe intr-o zi sa tuseasca. Intai usor, rar, sec, apoi tot mai metalic, sonor, bubuieli de tobe sparte. 
Dupa nenumarate vizite la diversi doctori ne-am dat seama ca tratamentul e mereu acelasi. Niste sirop de tuse (degeaba), niste antiinflamator si aerosoli (adrenalina/ventolin si flixotide). Am incercat de cateva ori sa rezolvam fara aerosoli, am dat-o in alte balarii. Tusea nu a trecut, in schimb s-a agravat si de vreo 2 ori am primit si antibiotic.
In februarie, donsoara a facut o forma foarte urata. Care nu s-a dat dusa cu nimic din ce foloseam de obicei. Dupa 3 ture la urgenta pe motiv ca nu se oprea din tusit cu nimic, dupa injectii cu dexa, 5 zile de prednison, aerosoli, siropuri, ceaiuri, antibiotic...in principiu cam tot ce puteau da doctorii pentru boala asta, tusea a trecut. Norocul nostru, pentru ca la ultima vizita la doctor ni s-a spus ca daca nu trece nici cu astea urmatoarea faza e internarea si dexa injectabil. 
Dupa ce am terminat tura aceea de tuse, am decis sa mergem la un homeopat. Ma saturasem de Flixo si Nurofen si vesnicul Eurespal care nu face nimic...Nu mai vroiam sa ajungem la antibiotic sau injectii in fund. 
Si am trecut pe extracte din plante. Coacaz si caprifoi. Din februarie pana in mai. Timp in care nu a mai facut nimic. Nici muci, nici tuse. Nu zic ca de la picaturile alea, dar cred ca au ajutat. Am trecut cu bine peste aprilie care in anii trecuti ne-a cam dat batai de cap din cauza fondului usor alergic la pufi si polen. 
Si a venit mai. Si tuse. Seaca, uscata. Am continuat cu extractele. Am fost din nou la doamna homeopat, care ne-a dat in plus niste pastilute de dizolvat in apa. Vreo cinci zile am mers asa. Cu niste tuse, care nu crestea, dar nici nu disparea. Sacaitoare. In a cincea zi a facut un pui de febra, seara, iar dimineata urmatoare a inceput tusea metalica. Vechea noastra prietena, laringita. Am mai rezistat doar pe extracte pana seara, cand am scos aparatul de aerosoli si am inceput ventolin cu flixo. Trei zile mai tarziu e relativ ok, mai tuseste rar, dimineata, de cateva ori peste zi. Noaptea e ok, doarme linistita. O sa mai dureze probabil cateva zile pana trece tot. Ii dau in continuare extract de caprifoi si carpen, care cica fac bine la chestii de gat. Si ceai antitusiv. Si un puf de deziflan gat la culcare. 
Am zis sa povestesc un pic experienta noastra celor care au aceleasi dileme ca mine. Cum sa tratezi cat mai putin chimicalizat? Cum sa nu faci rau incercand sa faci bine? Poate solutia este echilibrul, intre natural si chimic. Habar n-am. Deocamdata ma bucur ca am mai scapat de o tura de tuse. Aproape am scapat:) 

when life gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...