Muzeul Militar, o surpriza placuta

Duminica, in pana de idei de weekend si in conditii de oarece lene, am facut o vizita la Muzeul Militar. Il aveam in vedere mai demult, era pe lista de to do, dar nu am ajuns pana acum la el. 
Recunosc ca a fost o premiera pentru toti trei, caci nici eu, nici Dan nu il mai vazusem vreodata. 
Nu va speriati de nume, muzeul este o experienta interesanta si pentru fetite si pentru baieti. Ca idee, desi are ca punct de plecare istoria armatei, nu se limiteaza la asta. Este o trecere in revista a istoriei, intr-un mod foarte colorat si clar. 
Ca structura, muzeul este impartit in 4 zone. Cladirea principala este o trecere in revista a istoriei României, de la preistorie, daci si romani, primele voivodate, apoi domnitorii, regii si perioada moderna; vitrinele prezinta obiecte de lupta, dar si de podoaba sau gospodaresti, machete cu asezarile, cum aratau satele si cetatile, uniforma soldatilor de-a lungul timpului, evolutia armelor, de la pietre cioplite la sabii si mitraliere. 
O alta cladire contine expozitii de uniforme si arme de-a lungul istoriei, alta diferite tipuri de avioane, de la incercarile lui Traian Vuia la capsula lui Dumitru Prunariu, o alta zona separata fiind curtea, cu tunuri, tancuri, rachete si alte chestii militare. 
Este un muzeu extrem de complex, cu foarte multe exponate si informatii, asa ca s-ar putea sa fie nevoie de mai multe vizite pentru a-l vedea pe tot si a asimila toate informatiile. Si o sticla cu apa, poate ceva banane... Andreea a avut rabdare sa-l viziteze integral, unele zone mai in graba, altele cu mare atentie.
Din pacate nu am facut poze in cladirea principala, dar am cateva imagini din zona de arme si cea de avioane... 
Pretul este 10 lei de persoana. Copiii mici gratuit. Copiii peste 6 ani 2,5 lei. 


O alta propunere este viitorul parc de dinozauri de la Rasnov, iar pana la deschiderea lui, in iunie, o intalnire cu 2 dinozauri in Parcul Lumea Copiilor, din spatele Palatului Copiilor. Asta e unu. Mai e unu cam la fel..Dragut, de poza, asa...daca sunteti in zona. 
Tot weekendul asta noi am dat o fuga la munte, cu trenul:). Este atat de verde si inflorat acolo ca trebuie neaparat sa va duceti:). E cald, soare...am zis verde, da?:d 
Cam atat de frumos e prin poienite:) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciucas, bujori, varianta 2019

Astenia de primavara si ploile prea dese m-au transformat intr-o molusca lenesa in ultima vreme. Dar odata cu venirea verii si a temperatur...