Canionul 7 Scari, upgradat cu tiroliene

Pentru ca ne place la munte si la aer si la padure si la catarat, mai ales la catarat, am facut sambata o plimbare pana la Canionul 7 Scari de la Timisul de Sus. Sau de Jos..niciodata nu stiu...
Ca sa ajungi acolo, pleci de la Dambu Morii, din DN1, mergi un pic pe drum forestier, cam 15 minute, apoi intri pe poteca in padure si mai mergi, lejer, maxim o ora, cu un copil de 4-6 ani dupa tine. Noi cred ca am facut cu totul 40 de minute, pentru ca Andreea deja stie drumul si era si in mare verva sa alerge dus intors in fata noatra...
La intrarea in canion se plateste o taxa de 5-10 lei si daca vrei primesti un ham pentru copil, sa il tii mai bine cand se urca pe scari. 
Scarile sunt destul de accesibile dupa parerea mea, dar totusi nu as incerca cu un copil mai mic de 4 ani...As alege sa il tin in spate in ceva. Obligatoriu, un parinte trebuie sa stea imediat in urma celui mic cand urca, sa il prinda daca e nevoie, caci scarile sunt de fier si umede, si se poate sa ii mai alunece vreun picior.
Totusi, cu exceptia unei scari foarte verticale, si cam prea inaltuta, restul sunt ok de parcurs cu grija si rabdare. 
Dupa ce treci de cele 7 scari, urmeaza inca jumatate de ora pe poteca de intoarcere, pana la intrarea in canion. Pentru curajosi, drumul poate continua si in sus, spre cabana Piatra Mare, dar asta e un traseu pe care il vom face alta data.
Anul acesta cei care administreaza canionul au facut inca o chestie faina, si anume au amenajat un sistem de tiroliene, pentru copii si adulti. Cea pentru adulti, porneste de la intrarea in canion si are in total 2300 metri, fragmentati pe cateva tiroliene separate. 
Pentru copii, sunt 4 tiroliene amplasate la circa 15 minute de la intrarea pe traseul spre canion. Deci daca nu vreti sa vedeti canionul, puteti merge doar pana la tirolienele de copii. Costa 25 de lei jumătate de ora și dupa spusele Andreei sunt "tari". 
portiunea finala din tiroliana de adulti se opreste in zona tirolienelor pentru copii

Un comentariu:

Ciucas, bujori, varianta 2019

Astenia de primavara si ploile prea dese m-au transformat intr-o molusca lenesa in ultima vreme. Dar odata cu venirea verii si a temperatur...