Doua zile pe la Enisala si Gura Portitei

Nu pot sa ma plang vara asta ca nu ne-am plimbat...Ca practic am fost plecati aproape fiecare weekend si daca nu am plecat sigur am facut ceva prin Bucuresti. 
Acum am profitat de liberele de pe 14 si 15 si am organizat o mini vacanta de colo colo. 
Totul a inceput vineri, pe la 4, cand am plecat spre Enisala. Am tot vazut in ultimii ani poze cu vechea cetate si speram sa ajungem cumva pe acolo. S-a nimerit ca sambata si duminica sa avem in plan niste Gura Portitei, asa ca am decis sa dormim o noapte la Enisala. Am gasit o pensiune super simpatica, in sat, la vreo 3 km de cetate si ne-am umplut porbagajul de saci de dormit, cort, ciuguleli de mic dejun si haine pentru un weekend la mare.
Cu toata aglomeratia de pe autostrada, la cetate am ajuns fix la apus, cand lumina se facuse rosie, cu eolienele de la Cogealac si lacul Razim pe fundal. Am parcat langa cetate si ne-am plimbat un pic pe langa ea, sa pozam ba cerul, ba zidurile. In final ne-am intors spre masina, doar ca sa descoperim ca dansa decisese sa ne faca o surpriza. Bubuise un furtun si acum statea cuminte intr-o balta de apa si antigel. Nu o sa detaliez urmatoarele 20 de minute...in care Dan cauta pe cineva sa ne tracteze, eu cautam numarul de la pensiune si Andreea se isteriza ca zboara roiuri de tantari pe langa noi. In final, niste oameni super misto ne-au luat cu ei ei masina pana la pensiune, unde am dat peste alt om minunat, care ne-a descurcat din incurcatura, aducandu-ne mecanic, furtun si multa veselie. 
Cert este ca, dincolo de mica impiedicatura, cetatea este frumoasa, iar locul merita o oprire cu siguranta.A doua zi am pornit cu masina carpita spre Jurilovca, de unde am luat o barca spre Gura Portitei. Pretul este de 25 de lei de persoana si barci sunt gramada prin port asa ca nu stai mai mult de juma de ora pana pleci. La Gura Portitei era toata lumea din lume, toti gramada la restaurante si pe plaja. Am gasit in final un locsor de cort si ne-am pus pe facut bai peste bai, caci apa era super calda, iar afara super canicula.
La Gura Portitei este si varianta de a sta in complex, fie la casutele de pe plaja, fie in camerele sau apartamentele din vile, dar noi am ales pentru o noapte cortul. Restaurantele sunt comune pentru toata lumea, si toaletele lor la fel:d.  
Mancarea mi-a placut, mai ales icrele! Singura problema a fost ca era cam aglomerat, dar cumva ma asteptam la asta. In plus nu te mai poti plange de nimic cand ajungi acolo fix de Perseide si ai parte de un spectacol celest de vis. 
(poza nu e a mea, dar fix asa arata si la noi:d. Sursa foto transilvaniareporter.ro) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...