La ce ne trebuie feedback despre copii

Am primit zilele trecute un raport de evaluare de la EKA, cursurile de engleza la care merge Andreea. Nu e primul, am mai primit si anul trecut, la final de semestru, la final de an, dupa un anumit numar de ore. Raportul arata cam pe unde e matza la scris, citit, vorbit, cu detalii privind plusurile, lucrurile la care mai trebuie lucrat, sfaturi cum sa abordezi tu ca parinte anumite lectii. La final este si concluzia profei, o tipa foarte misto in cazul nostru. 
Este o evaluare care te ajuta enorm sa iti dau seama cam pe unde e, daca evaluarea ta subiectiva are legatura cu realitatea mai obiectiva observata de un profesor. Arata in plus ca omul ala care ii preda copilului tau a ajuns sa il cunoasca intr-un grad care sa-i permita o evaluare individuala, nu doar a grupei.
Si mi-am dat seama ca ceva similar ar fi extrem de benefic si la scoala. Ca macar la final de semestru sa primim niste evaluari de la invatatoare, in care sa afli cam pe unde crede ea ca se situeaza el, la ce a mers bine si la ce mai trebuie sa lucreze. De asemenea, ar arata ca a ajuns sa cunoasca fiecare copil macar un pic, din multimea de 32 cati sunt in clasa. 
Este clar ca una e sa predai engleza unei grupe de 8-9 copii si alta sa predai 3-4 materii la 32 de copii..Nu poti sa ajungi sa ii cunosti la fel de bine. Nu ai timp sa il asculti pe fiecare. Nici sa te interesezi de ce ii place unuia sau altuia, sau nu ii place. Dar o evaluare semestriala cred ca ar ajuta mult si parintii si elevii si pe invatator. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gastrita la 9 ani, ghid pentru incepatori

O sa povestesc un pic cum am trecut noi prin perioada cu probleme de burta a Andreei, probleme care se cheama pe fisa ei gastrita cronica. ...