Gusturi scumpe

De cateva luni tot caut solutii sa hranesc matza cu peste. Dar dansa e o matza mai speciala. Nu se atinge de peste. Roade pulpele de pui, mananca pufarine la greu si infuleca banane. Dar peste nu am reusit sa o pacalesc nicicum sa manance.
Am cautat retete peste retete, mi-am pus la contribuite bruma de talente culinare, am scos de la naftalina tigai, tavite, boluri si alte ustensile ca sa pregatesc o bunatate de peste. Ton, salau, pangasius, pastrav...nimic. Daca ii pun bucatele pe masuta nu se atinge de ele, daca ii indes una in gura o scuipa, iar daca ii dau pasat aproape ca vomita.
Asa ca am lasat balta pestele.
Pana azi. Dimineata sotul personal mi-a pregatit un sandvis cu somon dupa o reteta a lu Jamie. Da, el, Jamie Oliver:d. Pentru ca matza era pe scaunelul ei, am zis sa ne prostim si sa-i dau o bucatica. Cum sa va explic? Ar trebui o poza...A infulecat-o de parca era nemancata de o saptamana. Apoi alta si alta, in fine, a mancat o felie de somon d-ala feliat subtire.
Ar mai fi mancat, dar am zis sa nu exageram, ca e destul de gras si poate i se face rau.
So, matza mananca peste. Dar doar somon. Si nu oricum, ci afumat si feliat. Scump nenicule, scump...

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....