Amsterdam

Ati avut vreodata sentimentul ca toate planetele s-au aliniat perfect, ca vremea este exact cum ar trebui sa fie, nici prea cald, nici prea frig, si ca nu ati vrea sa fiti niciunde altundeva? Asa au fost pentru mine cele 4 zile la Amsterdam.
Ne-a placut atat de mult incat ne-am muta acolo. Oamenii veseli si relaxati, casele ca din turta dulce, zecile de canale si poduri, barcile cu flori atarnate peste tot si perne de puf aruncate pe punte pentru o dupa-amiaza la cafea sau o seara cu prieteni si multe alte detalii fascinante te fac sa realizezi ca asa ar trebui sa fie si acasa.
Amsterdamul e un oras extrem de relaxat, de cald, de vesel, oamenii stiu ca trebuie sa munceasca dar si sa se distreze si o fac cu naturalete, fara excese. Nu am vazut betivi, desi la orice ora vedeai pe cineva cu un pahar de vin sau bere in fata intr-una din zecile de barci care se fataiau de colo colo. Sau la terasele asezate chiar pe malul canalelor. Sau in balcoane:d. Nu am vazut manelisti, pitzi sau alte aratari umane care te obosesc pe la noi. Chiar si zecile de englezi adunati pe langa pub-urile din Red Light District se distrau fara sa deranjeze.
Mi-a placut ca puteai sa bei un vin pe marginea unui pod, fara sa pari un betiv de doi lei. Ca te poti aseza pe iarba in parc sa mananci sau sa faci plaja. Sau sa citesti. Ca peste tot era plin de mamici si tatici care isi carau copii in cosulete pe bicicleta. Ca era foarte curat, desi plin de turisti...
In fine, mi-a placut mult mult si imi pare rau ca la noi nu va fi niciodata asa.
POZEEE

PS: ca sa nu credeti ca am uitat de tot de copil:d...Andreea e bine. S-a distrat cu bunicii, a papat si a dormit. Raceala a cam trecut, mai curg mucisori cand plange. Si plange suficient:d. Ca nu ajunge la sertarul de sus, ca nu ii dau cutitul, ca nu o urc pe masa, ca nu se paote urca singura in pat, ca alta fetita a impins-o de langa tricicleta altei fetite:p, ca vrea suzeta, ca nu mai vrea in carucior, ca nu mai vrea in scaunul de masa, ca vrea sa strice usa de la balcon si eu nu o las, ca vrea sa linga sticla de vanish si eu i-o iau...etc, etc...scenariul e cam acelasi mereu. Pus in fund si urlat cu lacrimi si bale. Asa ca micul monstru e bine, creste si fitzele/dorintele/frustrarile odata cu ea.

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....