Bebelusii uita?

In ultimele luni, de cand nu mai e chiar bebe, ci un mic copilas, Andreea a invatat o gramada de lucruri noi si interesante. Nu doar de cele mari, cum este mersul si mancatul aproape singurica, ci si de cele mici. Ne-a surprins de fiecare data pentru ca incepea brusc sa faca ceva ce nu o mai vazusem inainte. Asa a fost cu pa-pa, cu mancatul singura de pufarine din borcan, cu pupicul si multe altele.
Dar am observat mirata ca matza mai si uita. Sau se plictiseste de anumite gesturi si nu le mai face. Sau o agasam noi cu insistentele:D.
A fost o vreme cand facea pa-pa la toata lumea. Cand pleca ea sau pleca altcineva. Dadea din manuta foarte caraghios.
A fost o vreme cand dadea cu mare darnicie pupici. Invatase sa asocieze cuvantul cu gestul si noi ceream intruna sa fim pupati.
A fost o vreme cand isi tinea singura biberonul de lapte. Acum trebuie sa ii prind eu manutele pe el ca sa il tina.
Nu mai face pa si mai da pupici doar rareori cand ii dam noi si se prinde cam ce vrem de la ea.
E uituca?
In schimb a invatat
- sa fluiere intr-un tub
- sa puna capacele la borcane si sticle (desi nu le insurubeaza, doar le aseaza)
- sa stinga lumina de la intrerupator (maaare problema pentru ca nu ajunge si se enerveaza si plange pana ii pun un taburet pe care se catara)
- sa tina furculita si sa o bage in gura (cu un mic ajutor din partea mea:d)
- vrea sa bea singura din pahar (imagine cum arata bluza dupa:)) )
- sa roada pulpa de pui pana la os (:D)
- zice un fel de "haidiiii" cand vrea sa plece undeva, tati (se pare ca si eu si Dan suntem tati:d), mama (cand e ofticata), apa, us (la urs) si un fel de baba la papusa bebe. Stie cine e bunica si care e biberonul cu lapte chiar daca nu ii spune pe nume.
O alta noutate, de data asta nedorita, este ca a inceput sa impinga copiii prin parc. Daca vrea ea o jucarie sau unul incearca sa ii ia ceva din mana sau se inghesuie in ea sau cine stie ce nu-i convine pe moment, il impinge. Uneori mai usor, asa ca o atingere mai dura de mana, alteori destul de clar. Mereu ii repet ca nu e voie, o cert, i-am dat si peste manute de cateva ori, dar se pare ca e degeaba. E adevarat ca am observat si la ceilalti copii diverse manifestari suparacioase, dar am sperat ca Andreea o sa fie altfel.

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....