Vorbe de 1 an

Desi e o mare vorbareata, pe limba bebeliceasca, Andreea nu pronunta prea multe cuvinte sau fragmente de cuvinte de oameni mari. Totusi, la cat papagaliceste zilnic cred ca o sa impuie capul cu povesti cand se porneste.
Pana una alta uite ce stie sa zica: apa, dii (la cai), titi (la masini), usu (urs), pispis (la pisica), ham (evident), aci (aici), aidiii (haide), clasicele mama, tata, completate de tatiiii (la oricine:d), be (la bec, dar doar daca ii spun eu inainte ca asa il cheama).
De inteles intelege foarte multe. Stie unde e gunoiul si sa duca ceva la el. Sa-si aduca pantalonii. Sa puna capacul la biberon. Sa aprinda lumina in sufragerie (cand ii zic aprinde becu). Se urca in carucior ca sa iesim afara si stie ca dupa ce dispare de pe trotuarul din fata blocului bunica apare la usa. Stie sa aduca ceva daca ii ceri. Si altele care nu-mi vin acum.
De multe ori spune "Da" cand ii pui o intrebare, nu pentru ca pricepe sensul, ci pentru ca s-a prins ce e aia interogatie. Asa ca ma distrez intreband-o tampenii la care ea spune inocent DA:d.
A, si uitasem esentialul, e foarte atrasa de NU, cu varianta imperativa Nunununu sau cea plangacioasa Nuuuuu :p.
Cele mai noi obsesii casnice sunt sticla de sapun lichid si pasta de dinti pe care le roade cu placere de cate ori pune mana pe ele (nu o las sa atinga continutul:d. le blochez capacele). Obsesiile depasite par sa fie periuta de dinti si margelele, fara de care era o vreme cand nu puteam iesi din casa.
Ce mai face prin parc? Urca singura scarile la topogane (mai nou nu mai vrea la alea mici, ci la topogane alea rasucite, cu curba...), vrea in carusel, strange corcoduse si mazgaleste cu creta.
In rest, tipa si plange la fel de tare cand se enerveaza si rade la fel de molipsitor cand e in toane bune.
Mergem mai departe

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....