Vacanta nr.2 in Vourvourou

Am bifat cu succes si a doua vacanta in 2 in Vourvourou, o localitate micuta de pe bratul Sithonia, ideala din punctul meu de vedere pentru un sejur la mare cu copilul. Spre deosebire de anul trecut, cand am zacut lenesi in curtea proprie, balacindu-ne zilnic pe aceeasi plaja, de data asta am decis sa vedem si ceva imprejurimi, mai ales ca am decis ca la anul bifam alta destinatie totusi.
Asa ca hai sa fac o lista cu lucrurile pe care eu le consider de vazut in zona, poate ajuta un viitor calator:)
  • Vourvourou - un soi de 2 mai mai rasarit, un sat de fapt asezat de-a lungul plajei, cu cateva zeci de vile cu apartamente sau studiouri. Unele dintre ele au plaja proprie, altele nu. Dar in orice caz de plaja nu duci lipsa in zona, chiar daca trebuie sa mergi un pic pe jos sau cu masina. Avantajul zonei este ca in cele mai multe cazuri plaja este cu nisip si apa mica pe o portiune intinsa, asa ca poti sta linistit ca cel mic nu pateste cine stie ce nebunie. 
  • Ormos Panagia- este un port minuscul la vreo 4 kilometri de vourvourou, de unde ziua pleaca excursiile spre muntele Atos (nu am bifat), iar seara poti manca cea mai buna mancare proaspata din zona (parerea mea:d). Dupa ce am descoperit tavernele de aici (vreo 3 la numar, asezate direct pe nisip), n-am mai vrut peste si carcalaci in alta parte. Iar daca adaugi un pahar de vin si un apus de soare, e deja locul ideal pentru cina. Din nou, faptul ca e pe nisip a fost un avantaj pentru noi, caci Andreea a misunat si s-a jucat pana cand a venit mancarea si dupa ce a mancat, fiind mereu in raza noastra vizuala, asa ca am putut savura in liniste bunatatile.
  • Porto Koufo - este un golfulet asezat oarecum in varful peninsulei, cu plaja mare, cu nisip si apa curata. Atentie ca mai sunt arici de mare, dar de obicei sunt lipiti de pietre asa ca daca evitati cei cativa bolovani din apa totul e ok. Peisajul este foarte frumos, cu doi versanti inverziti coborand incet spre mare, cu barci si mici vase de pescuit ancorate ceva mai incolo si 2-3 taverne dragutele. Nu e neaparat de cazat aici, dar merita mers intr-o zi, pentru plaja si mancarea super buna, pescuita in acea dimineata.
  • Neos Marmaras - este un mini-orasel, cu case inghesuite si catarate unele peste altele, cu strazi inguste, ba extrem de abrupte, ba in coborare rapida. Nu stiu cum arata plaja, am trecut rapid prin zona si am mancat ceva la o terasa din port. Nu ne-a impresionat nici orasul nici mancarea, asa ca nu recomand sa va cazati acolo.
  • turul peninsulei Sithonia - da. Este o zona foarte frumoasa, mai ales pe coasta de est, unde este si Vourvourou. Drumul porneste de la nivelul marii si urca pana sus pe versanti, printre paduri de conifere, de unde vezi golfuri si plaje superbe undeva jos de tot, ajungand apoi pe varf, intr-o zona arida, cu pietre si pamant rosu, ca in multe locuri din grecia, si coborand apoi spre porto koufo, de unde merge oarecum serpuit la nivelul marii pana la neos marmaras. Pe tot drumul, de vreo 100 de km, intalnesti o gramada de sate si orasele, dar noi nu ne-am oprit sa le vedem. Nu zic insa ca nu merita.
 De mancat in Vourvourou:
  • Pizza Top - o pizza uriasa, de 13 euro, din care se satura lejer o familie de 3. Buna, ieftina, eficienta
  • Taverna Paris - mega-ultra faimoasa pe net, pe noi nu ne-a impresionat. Mancarea a fost ok,dar dupa ce testasem Omnos nu ne-a mai impresionat, locul in sine e cam inghesuit si e foarte cald sub copertina. Ca sa ajungi la plaja trebuie sa cobori niste scari si nu vezi nisipul de la masa, deci nu bun pentru copii si pe deasupra undeva in afara restaurantului este loc de joaca, idee buna pentru copiii mai maricei poate, dar un dezastru logistic pentru noi. 
  • Taverna Gorgona (mermaid in traducere) - noua ne place mult aici pentru ca e chiar pe plaja, cu  fata spre insulele din jur, apusul este superb, mancarea civilizata, fara a fi stralucitoare. copiii se joaca la 5 metri mai incolo, pe nisip, udne exista si vreo 2-3 tobogane mici. 
  • Restaurantul hotelului Gustos - este mare, langa piscina (nasol pentru picii umblareti), cu muzica live in serile de miercuri.Am mancat tot o pizza uriasa, de 13.5 euro, ca 3/4 din celelalte mese. Bunicica, nu asa buna ca la Pizza Top parca. Mergeti daca cei mici nu au tendinta de a sari in piscina si trebuie sa stai non-stop dupa ei.
Daca imi mai aduc aminte chestii sau cere cineva detalii, le dau cu placere:)
Pozeeee

when live gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...