Toamna la Magura

Daca nu ai idee unde sa mai fugi in weekend si vrei sa fie la munte, dar nu pe munte, sa fie accesibil din Bucuresti, dar nu tot Valea Prahovei, sa se ajunga cu masina, dar sa nu fie buluc, o varianta superba, ideala as zice, este Magura. 
Cand dai search pe google, descoperi ca sunt vreo 3-4 Magura pe la noi, dar doar una Magura de care zic eu. Cea de langa Zarnesti.
Ca sa ajungi acolo, mergi pe drumul forestier spre Prapastiile Zarnestiului si la Fantana lui Botorog, unde in dreapta se face poteca spre cabana Curmatura, tu faci stanga pe drumul ce urca prin padure inca vreo 5 km si ajungi in sat. Magura este singurul sat de la noi aflat integral pe teritoriul unui parc natural ceea ce are anumite avantaje pentru turisti. În zona nu este voie sa se ridice hoteluri si nici sa se asfalteze. Nu stiu cat se bucura localnicii de asta, dar noua ne convine. Zona inca nu a ajuns sa fie la fel de aglomerata ca Moeciu sau Bran, chiar daca in ultimii ani numarul celor care vin aici a crescut exponential.
Desi s-au construit multe pensiuni, si inca se fac, satul are inca un aer aparte, nu e deloc inghesuit, aglomerat sau galagios. Miroase a lemn ars si a balega. Oile si vacile se plimba pe dealuri, unii sateni inca merg cu calul la carciuma. Pensiunile au curti mari, asezate pe deal, cu meri si peri si gutui. Seara se lasa pe vale un nor de fum de la sobe si te simti ca in povestile vechi cu sate romanesti.
In fineee...e superb. Du-te. Pe bune:) 
io si Anca, fosta colega de banca in scoala, actuala nasa si prietena mea draga draga:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...