Azore, cel mai exotic arhipelag european

Arhipelagul Azore, format din vreo 9 insule mari si mici, este asezat in largul Atlanticului, la vreo 2 ore de mers cu avionul din Porto si vreo ora juma estimez eu din Lisabona. Pentru mine este cea mai indepartata calatorie de pana acum si cu siguranta cea mai exotica. Practic, daca vrei o insula aproape exotica, cu temperaturi prietenoase, peisaje superbe, multe de vazut si relativ usor de ajuns, plus cu preturi simpatice la mancare, Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este o solutie buna. 
In plus, norocosii au sansa de a vedea balene, iar daca nu, macar delfini. Azorele sunt asezate pe traseul de migratie al mai multor specii de balene, care calatoresc pe aici in special pe perioada lunilor de iarna si primavara, dar si luna iunie e inca ok pentru a le vedea. Evident, totul tine de noroc, pentru ca cei care organizeaza excursiile nu iti pot garanta ca animalul chiar va sari din apa langa barca ta sau ca macar va scoate coada sa o vanture un pic in aer. Exista insa sanse destul de mari.
Noi nu am vazut din pacate nicio balena in excursie, dar ne-am amuzat destul de tare de delfini. 
Dar sa o iau cu inceputul.
Drumul pana aici l-am facut cu compania aeriana portugheza  TAP, care are zboruri din Bucuresti pana in Lisabona si de acolo spre Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel. Pentru ca nu vazusem Porto, noi am ales varianta de zbor cu stopover in Porto, pentru 3 nopti, si de acolo am zburat pe insula. 
Cazarile in Azore sunt in special la b&b si prin reteaua Airbnb, numarul de hoteluri fiind limitat. Exista insa variante de cazare super ok, in locuri absolut superbe. Pentru ca insula e mica, se poate lua o singura cazare si de acolo sa te fatai cu masina de colo colo. Pentru ca trebuie neaparat inchiriata masina aici, altfel nu ai ce face. 
Sao Miguel are de toate: plaje, vulcani, lacuri, bai termale, poteci de munte, insulite, golfuri, stanci, piscine naturale in ocean. Cei doi fosti vulcani de pe insula, Sete Cidades si Lagoa do Fogo, sunt asezati practic la ele doua capete, cu pante verzi si paduri mereu verzi. Vegetatia este extrem de bogata, cu paduri de pini, amestecati cu ferigi uriase, palmieri, liane si sute de flori. Pe dealuri vezi peste tot vacute, iar drumurile pe insula sunt ornate pe margini cu tufe colorate de hortensii. Din ce am citit, pe insula sunt circa 850 de specii de plante, din care 300 locale si 60 specifice doar acestui loc. Majoritatea plantelor au fost aduse insa de vant, pasari si colonisti, rezultatul fiind un peisaj absolut perfect. 
Este tare greu sa povestesc in cuvinte cat de frumos este aici. Asa ca o sa las cateva poze din ce am vazut pana acum si o sa revin la finalul vacantei cu detalii mai exacte despre fiecare obiectiv si care au fost preferatele mele. Sau ale Andreei...vedem:d  
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gastrita la 9 ani, ghid pentru incepatori

O sa povestesc un pic cum am trecut noi prin perioada cu probleme de burta a Andreei, probleme care se cheama pe fisa ei gastrita cronica. ...