La pas prin Bulgaria: Belogradchik si Pesterile Venetsa si Magura (2)

Despre Belogradchik am citit prima data pe blogul unei americance, care calatorea singura prin estul Europei si, dupa un drum plin de nervi de la Sofia spre Vidin, a descoperit o cetate neobisnuita, pe care a comparat-o cu ceva fortareata din Game of Thrones. Ceea ce mi-a trezit ceva curiozitate evident. 

Ce e neobisnuit la Belogradcic(k) este faptul ca fortareata este construita in jurul unor stanci bizare, ca niste coloane rosiatice, iar zidul de aparare are doar trei laturi. Anyway, cred ca o sa fie mai clar in poze:d. Ca idee, intreaga zona este foarte frumoasa, cu dealuri impadurite din care ies coloanele astea de piatra, asa ca merita o oprire de o zi, chiar daca orasul in sine e destul de uratel. 
Noi am fost cazati la Guesthouse Geto (camera tripla fara mic dejun 55 leva) si a fost super ok. Pensiunea nu are mic dejun, dar are o bucatarie comuna in care se poate lua masa. Noi am avut grija sa ajungem aici si cu iaurturi si cu cereale si cu ceva snitele pentru seara, ca nu stiam exact ce sanse de masa sunt in zona. A fost bine, caci doamna de la cazare ne-a zis ca nu ne-ar recomanda niciun restaurant din oras...Fortareata este deschisa intre 9 dimineata si 4 jumatatea dupa-masa. 

Din Belogradcic se ajunge destul de repede, in circa 30 de minute, la Pestera Venetsa, care noua ne=a placut la nebunie. Este destul de micuta, dar spectaculoasa, iar luminile colorate intalate in interior o fac chiar magica. 


Desi este destul de putin cunoscuta, fata de Pestera Magura aflata si ea in zona, noua ne-a placut mai mult:D.

La vreo 25 de km de Belogradcic si vreo 60 de Vidin este Pestera Magura, cea mai lunga din Bulgaria din cate am inteles. Traseul prin pestera are 2 km si inca 1 km de mers pe drum inapoi la parcare. Deci vreo 3 km cu totul . Interiorul este o succesiune de sali, legate de culoare si scari, si nu este dificil de strabatut. Ce este spectaculos aici este zona de picturi rupestre, din Neolitic pana in Epoca Bronzului. Cu asta am incheiat vizita prin Bulgaria si am pornit spre Dunare, pe la Vidin. Dupa ce am trecut podul, am luat-o usor la deal, spre Eselnita. 

Ce am facut pe aici o sa povestesc in postul urmator. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...