Saptamana Altfel, vacanta sub acoperire

Nu stiu care a fost planul, ideea de la care a pornit Saptamana Altfel, dar cumva nu cred ca e cel la care s-a ajuns in prezent, cel putin in multe scoli si clase. 
Conceptul mie imi place foarte mult. 
Ma gandeam ca in Saptamana Altfel copiii se vor intalni cu metode mai putin obisnuite de predare, alternative cum ar veni, ca vor face experimente poate, vor face ora de pictura de muzeu de exemplu si aia de romana la o biblioteca sau librarie, ca s-ar putea intalni cu un scriitor, sa le spuna cum e sa scrii o carte, sau un arhitect, sa le arate la ce poate folosi mizeria aia de matematica de la teme....
Ca ar putea vizita un laborator sau un centru de cercetari si sa discute despre fizica si chimie aplicata la viata reala..
Sau, ar putea macar sa fie profesori pentru o zi, sa predea de exemplu o ora la clase mai mici. Sa mearga la o gradinita si sa citeasca povesti unora mai mici. Nush, ma aberez, dar idei sunt. 
Anyway, ma gandeam ca Saptamana Altfel inseamna sa faca scoala, dar altfel decat in mod normal. 
But no. Cred ca singurul an in care programul s-a apropiat cat de cat de ce imi imaginam eu a fost la clasa zero. Dupa care lucrurile au deviat spre altceva. 
Practic Saptamana Altfel a devenit in multe cazuri un fel de vacanta in care copiii nu stau acasa. In schimb se duc in diverse excursii, la teatru, sau vine treatrul la ei, la circ sau la film. Unii se duc in parc sau la un loc de joaca. 
In cazul nostru activitatile care s-au apropiat cel mai mult anul acesta de ce cred eu ca trebuia sa fie au fost o vizita la TVR, unde au vazut un studio (se putea mai mult, dar bine si asa...) si o intalnire cu un istoric care le-a povestit despre evolutia caselor de-a lungul istoriei. 
Nu zic, e foarte misto si la teatru si la circ si in excursii, dar nu cred ca asta era ideea de la care a pornit Saptamana Altfel...
Evident copiii sunt fericiti. Au scapat de ore si de teme. Se distreaza. E misto. Dar toate activitatile astea ar putea fi facute oricum, in orice saptamana. Si ar si trebui de fapt. 
Nu neaparat in Saptamana Altfel. 
Si fericiti cred ca sunt si agentiile de turism prietene cu ministerul Educatiei :d 

Un comentariu:

  1. Chiar ma miram de ce s-a umplut brusc feed-ul meu de copii in excursii, credeam ca e ceva vacanta de primavara dar pe unde am intrebat mi s-a spus "Saptamana Altfel"... De acord cu tine, ar trebui sa fie "Altfel" nu "Altundeva", sau cel putin nu in totalitate, sunt atatea chestii misto de invatat/auzit/vazut care nu intra in programa de zi cu zi... Trebuie cumva sa si platiti distractia pentru toate excursiile din saptamana asta?!

    RăspundețiȘtergere

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...