La revedere mare! Ne vedem la anu

Ultima intalnire cu marea anul acesta a fost scurta, de 4 zile, la 2 mai. 
Mai mult de 4 zile n-as rezista pe litoralul romanesc. 
Cam asta e limita mea in privinta aglomeratiei, a nesimtirii de la terase, a imaginilor cu oameni prea grasi si copiii de 7 ani cu tanga. Mi-e dor de plaja noastra goala si de apa verde din alta parte. De tavernele linistite, de scoici, de apus de soare fara muzica la maxim. 
Dar sa revenim la weekendul trecut si sa tragem concluziile:
 - Litoralul romanesc e prea mic pentru toata populatia acestei tari care vrea sa faca o baie
 - Daca nu stai la plaja pana la ora 2 esti un prost, indiferent daca e sau nu canicula; daca nu-ti tii si copilul la plaja pana la ora 2 esti si mai prost.
 - Daca nu dureaza macar juma de ora pana iti aduce mancarea la terasa inseamna ca ai avut noroc. Daca nimeresti din prima in meniu ceva ce exista si in bucatarie esti cel mai norocos de pe plaja aia
 - In continuare exista vanzatorii de namol, porumb fiert si scoici false de pe vremea copilariei mele. In premiera am vazut un nene care vindea zmeura.
 - In continuare ai sansa de a admira pete de ulei/petrol in apa. Sclipesc multicolor si poti sa-i spui copilului ca sunt un soi de curcubeu cazut. Am gasit si pungi, dar nu si rahati, ceea ce e bine zic eu.
 - Din fericire seara in 2 mai e liniste, iar plaja noaptea e chiar misto. Am admirat 2 rasarituri de luna superbe, rosii, fara nori, cu dara alba peste mare.
 - Cea mai buna masa din vizita pe litoralul romanesc a fost la bulgari. La Dalboka. Nu pe dreapta, pe stanga.  Cele mai bune scoici facute in zeci de feluri. Inclusiv scoici cu sos caramel, pe care nu le-am testat.
 - Autostrada spre mare e supeeer. Am facut 3 ore din fata blocului pana in 2 mai, cu tot cu coada de la agigea si Mangalia. Caci din motive neclare autostrada are capatul in Agigea. Unde incepe jalea...
 - si pentru ca tocmai a fost saptamana alaptarii, sa va zic. Cel mai plangacios, suparat si nevricos copil de pe plaja era alaptat non-stop de mama lui, care dupa privire mai avea un pic si isi lua lumea in cap de nervi. Asta pentru ca am citit undeva ca spre deosebire de copiii hraniti cu lp, aia alaptati sunt mai calmi si mai fericiti. Asa, la modul universal valabil, ca se poarta generalizarile. 
Ca o concluzie la concluzii, la anul ori grecia ori sf. gheorghe...
PS: uitasem de o parte buna. pe litoral bate un vant bun pentru zmee. :d. Asa ca tati si Andreea au inaltat fluturasul urias...

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....