Adunate

-zilele trecute am fost impresionata de numarul de caciuli de lana, fulare si geci de iarna pe care l-am vazut. Desi afara erau peste 15 grade, bietii copii erau incotosmanati de parca iesisera cu sania prin nameti. Cel mult, beneficiau de deschiderea fermoarului, dar asta doar dupa ce erau "rugati" sa nu mai alerge ca transpira si ii "trage"

- mai nou la una dintre trecerile de pietoni spre parc a fost instalat un semafor. Are un buton pe care apesi si se face verde. Din pacate nu se face instantaneu, cu dupa vreo 30 de secunde, si nici nu scrie cat trebuie sa astepti, motiv pentru care numeroase persoane, mai degraba in varsta, apasa in continuu pe bietul buton, din ce in ce mai nervosi, protestand si bombanind ca nu merge dracia. Merge, dar trebuie sa ai putintica rabdare si mai ales sa citesti literele scrise maaare, cu rosuu, intermitente, care zic "va rugam asteptati"

-de cand e soare, s-au inmultit exponential gargaritele. Eu nu inteleg, astea nu hiberneaza? Adica se reproduc iarna, pe ger sau cum? Ce cauta atatia pui de gargarita pe la mine pe la geam?

-cand nu e soare si temperaturile scad spre 10 grade, si eventual e ceata, si sta sa ploo, dar nu ploo, unde se duc toti copii din parc? Au un club al lor la care nu am primit invitatie?

-cenusa de frunze e buna ca ingrasamant? Inmulteste florile de primavara? Rodesc copacii mai bine daca sunt acoperiti cu ea? Ca altfel nu pricep de ce la fiecare doua dimineti parcul se umple de fum...

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....