Dupa munte

In weekend am fost la munte. Soare la greu, cer senin fara pata de nor, vanticel cam rece in schimb, iar seara ger de-a binelea. Dar nu ne plangem. Matza a fost super incantata, a cantat intruna si a topait. S-a catarat pe trunchiuri de copaci, s-a aruncat in frunze uscate, a urcat dealuri, a coborat vai, a facut tot felul de nazbatii. Daca mai gasea si copii pe unde ne plimbam era si mai si. Ii fugarea, le arata cum poti sa te strambi si topaia in jurul lor ca o veverita.Apropo de veverite, am avut grija si de ele. Au primit seminte si nuci in casutele facute de bunicu in curte. Una dintre ele era asa fericita ca au mai aparut oameni pe acolo ca era sa intre in casa dupa noi:d.Vineri au stat toata ziua prin Predeal, dar sambata ne-am imbarcat in masina si am pornit spre Cota 2000, via Sinaia. Pentru ca asa ne e norocul, telecabina tocmai era in revizia anuala:d asa ca am urcat cu masina pana la 1400 si de acolo cu telecabina la 2000. Donsoara nu a protestat nici la curbele de pe drum, nici la balanganitul "cutiei"( asa i-am zis...ca mergem cu cutia).
In schimb, tentativa mea de a-i prinde caciula de cap pe unde batea un vant crancen, s-a lasat cu urlete si lacrimi gigantice. Supararea a trecut insa rapid la vederea intinderii de iarba pe care putea alerga si mai ales a pietricelelor de pe jos.
Pentru viitorii vizitatori ai zonei, terasa de la 2000 e minunata, cu vedere la soare si munti, cu mese de lemn si blanita de oi pe bancute, daaaar e toaata unsa cu ulei "ca sa nu intre apa in barne". Asa ca nu va rezemati de balustrade pentru a prinde mai bine vulturul in poza ca ramaneti cu urme de nesters:d.
Duminica am fost pe la Gura Diham, o zona care mie personal nu-mi place, fiind de obicei plina de fripturi si muzica oribila. Acum era destul de ok, din motive de putina lume. E insa o zona buna pentru pitici pentru ca pot alerga in voie, pot urca pe dealuri, se pot juca in frunze si mai au si apa in care sa arunce pietricele.
Mai multe poze aici

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....